Inrichting website of app

De inrichting van websites, apps en andere online dienstverlening moet aan veel eisen voldoen. Zo moet het resultaat:

  • aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk zijn;
  • eenvoudig gevonden worden door gebruikers;
  • optimaal zijn ingericht; en
  • veilig en betrouwbaar zijn.

Daarnaast moeten apps en websites ook nog eens voldoen aan wet- en regelgeving. De wet bevat een uitgebreide, gedetailleerde set regels voor online dienstverlening en verkoop van producten.

Er gelden met name strenge regels wanneer u online zakendoet met consumenten. Denk bijvoorbeeld aan informatieverplichtingen en retourbeleid.

Ook dient u rekening te houden met specifieke regelgeving omtrent reclame, online acties en kansspelen, online verkoop van alcohol, het gebruik van social media en het verbod op discriminatie op basis van nationaliteit of plaats (geoblocking).

Bekijk bijvoorbeeld onze 10 juridische punten die in ieder geval uw aandacht behoeven, bij voorkeur al in het stadium dat u een website of app gaat ontwerpen.

Het niet voldoen aan wet- en regelgeving maakt geen professionele indruk op uw klanten. Bovendien bestaat het risico op forse boetes, aansprakelijkheid en omzetderving. Het is dus van groot belang om websites, apps en andere online dienstverlening op de juiste wijze in te richten. Wij begeleiden u daar graag bij.

Wij bieden onder meer een webshop check aan en helpen u bij de ontwikkeling van een nieuwe website of app. Als u regelmatig specifieke vragen heeft of documenten zoals algemene voorwaarden of een privacy- en cookiestatement wilt laten opstellen of beoordelen, biedt onze helpdesk wellicht uitkomst.