Ontwikkeling nieuwe website of app

Website en app: ook juridisch optimaal ingericht

De ontwikkeling van websites, apps en andere online dienstverlening moet aan veel eisen voldoen. Het resultaat moet aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk zijn. Eenvoudig gevonden worden door gebruikers. Optimaal zijn ingericht. Veilig en betrouwbaar zijn. Daarnaast moet het ook nog eens voldoen aan actuele wet- en regelgeving.

Wij bieden dit product ook speciaal aan voor ontwikkelaars van software en apps!

Het niet voldoen aan wet- en regelgeving maakt geen professionele indruk. En het leidt ook nog eens tot het risico op forse boetes en aansprakelijkheid.

Tijdens het ontwerp en de bouw van de applicatie of de site wordt traditioneel weinig aandacht besteed aan de juridische aspecten. Dit terwijl het juist in dit stadium al van belang is om over de volgende vragen na te denken:

  • Heeft u voor zowel B2B als B2C transacties het orderproces juridisch optimaal ingericht om te voorkomen dat u onnodig omzet verliest (revenue recognition)?
  • Op welke manier kunt u rechtmatig gebruik maken van de verzamelde klantendata voor algoritmische en andere analyses?
  • Hoe maakt u verantwoord gebruik van nieuwe betaalmogelijkheden (social payment, Apple Pay, NFC chip, bitcoins, etc.) en integreert u deze verantwoord met loyaliteitsprogramma’s?
  • Is uw nieuwe app een medical device of financiële dienst of gelden hier andere specifieke eisen voor? Heeft u een vergunning nodig of moet worden gemeld bij een van de toezichthouders?
  • Gaat u verantwoord om met de mogelijkheden van Wifi-tracking en andere technische mogelijkheden om bezoekers te volgen en observeren (wearables, sensors, etc.)?
  • Hoe kunt u juridisch verstandig gebruik maken van social plugins, social customer care etc.?
  • Is de achterzijde van de applicatie netjes geregeld met juiste contracten en licenties?
Onze propositie

Wij bieden de juridische inbreng als onderdeel van het ontwerp- en ontwikkelproces. Onze juristen maken integraal onderdeel uit van het ontwikkelteam en zijn vertrouwd met de andere disciplines en teamleden. Snel schakelen en praktisch werken is hierdoor verzekerd met minimale kans op vertraging van het ontwikkelproces zonder afbreuk te doen aan de juridische kwaliteit.

De kosten van deze service kunt u meenemen in uw begroting voor de nieuwe website of app.

Meer informatie kunt u verkrijgen bij Huub de Jong.