Ontwikkeling nieuwe website of app

Website en app: ook juridisch optimaal ingericht

De ontwikkeling van websites, apps en andere online dienstverlening moet aan veel eisen voldoen. Het resultaat moet aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk zijn. Eenvoudig gevonden worden door gebruikers. Optimaal zijn ingericht. Veilig en betrouwbaar zijn. Daarnaast moet het ook nog eens voldoen aan actuele en steeds omvangrijkere wet- en regelgeving.

Wij bieden dit product ook speciaal aan voor ontwikkelaars van software, websites en apps!

Het niet voldoen aan wet- en regelgeving maakt geen professionele indruk. En het leidt ook nog eens tot het risico op forse boetes, aansprakelijkheid en omzetderving.

Tijdens het ontwerp en de bouw van een website of app wordt traditioneel niet of pas laat aandacht besteed aan de juridische aspecten. De ontwikkeling van een website of app verlangt immers een snelle doorlooptijd tegen beperkt budget. Terwijl het juist in het stadium van de ontwikkeling al van belang is om over de volgende vragen na te denken:

  • Heeft u voor zowel B2B als B2C transacties het orderproces juridisch optimaal ingericht om te voorkomen dat u onnodig omzet verliest (revenue recognition)? Maakt u zich bijvoorbeeld niet schuldig aan het verbod op discriminatie wegens nationaliteit of plaats (geoblocking)?
  • Voldoet u aan de specifieke en strenge regels voor B2B transacties, bijvoorbeeld met betrekking tot de informatieverplichtingen, het bestelproces, transparante prijsvermelding, het herroepingsrecht, reclame, online acties en kansspelen en verkoop van alcohol?
  • Op welke manier kunt u rechtmatig gebruik maken van de verzamelde klantendata voor algoritmische en andere analyses?
  • Hoe maakt u verantwoord gebruik van nieuwe betaalmogelijkheden (social payment, Apple Pay, NFC chip, bitcoins, etc.) en integreert u deze verantwoord met loyaliteitsprogramma’s?
  • Is uw nieuwe app een medical device of financiële dienst of gelden hier andere specifieke eisen voor? Heeft u een vergunning nodig of moet worden gemeld bij een van de toezichthouders?
  • Gaat u verantwoord om met de mogelijkheden van wifi-tracking en andere technische mogelijkheden om bezoekers te volgen en observeren (wearables, sensors, etc.)?
  • Hoe kunt u juridisch verstandig gebruik maken van social plugins, social customer care, etc.?
  • Is de achterzijde van de applicatie netjes geregeld met juiste contracten en licenties?

Bekijk verder ook eens onze 10 juridische aandachtspunten, waarmee bij voorkeur al rekening wordt gehouden in het stadium dat u een website of app gaat ontwerpen en ontwikkelen.

Onze propositie

Wij bieden de juridische inbreng als onderdeel van het ontwerp- en ontwikkelproces. Onze juristen maken integraal onderdeel uit van het ontwikkelteam en zijn vertrouwd met de andere disciplines en teamleden. Snel schakelen en praktisch werken is hierdoor verzekerd met minimale kans op vertraging van het ontwerp- en ontwikkelproces zonder afbreuk te doen aan de juridische kwaliteit.

De kosten van deze service kunt u meenemen in uw begroting voor de nieuwe website of app.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Huub de Jong.