Consumentenbond: veel webwinkels voldoen niet aan regels

Naar aanleiding van een onderzoek van de Consumentenbond, gepubliceerd op 25 augustus 2015, blijkt dat lang niet alle webwinkels in Nederland zich aan de nieuwe e-commerceregels houden.
Zoals al eerder vermeld op onze site (2 juni 2014), zijn de wettelijke regels voor het online aanbieden van producten en diensten aan consumenten per 13 juni 2014 aangescherpt.
Met name bij de retourzendingen gaan de onderzochte webwinkels de fout in. In maar liefst 57 procent van de gevallen werd het aankoopbedrag van minstens één van de bestellingen te laat teruggestort en dus niet binnen de daarvoor geldende termijn van 14 dagen. Ook worden in 42 procent van de gevallen de originele bezorgkosten niet terugbetaald, terwijl dit wettelijk wel moet als de volledige zending wordt geretourneerd.
Veel webwinkels hebben hun zaken dus een jaar na de invoering van de nieuwe regels nog steeds niet op orde.
So what?
Naast het feit dat de ACM forse boetes kan opleggen aan een webshop die zich niet houdt aan de regels, kan een publicatie als de  publicatie van het onderzoek van de Consumentenbond voor negatieve publiciteit en een slechte reputatie zorgen.
Wilt u meer weten over de wijzigingen van juni 2014 én de gevolgen van niet-naleving? Zie ons bericht op deze site van 2 juni 2014 of onze factsheet.
Weet u zeker dat úw online winkel wel op orde is?
Neem direct contact met ons op voor een snelle en efficiënte webshop-checkup.
En aarzel ook niet contact op te nemen als u andere vragen heeft.
publicatiedatum: donderdag 27 augustus 2015