Interview Louwers in Stand van de Advocatuur 2014

Burgemeester Van der Laan nam op vrijdag 21 maart 2014 het eerste exemplaar van de Stand van de Advocatuur & het Notariaat2014 in ontvangst. Deze jaarlijkse publicatie geeft een inkijkje in de ontwikkelingen in de advocatuur en het notariaat.

De publicatie bevat een interview van Lucien Wopereis met Ernst-Jan Louwers over zijn visie op business development.

Louwers ziet zijn kantoor als business enabler en risicomanager:“Van oudsher zien juristen vooral beren op de weg. Ik denk dat advocaten niet langer in de weg moeten staan, maar juist moeten helpen zoeken naar mogelijkheden die hun cliënten verder brengen.Dus niet blijven hangen in obstakels.”

Omdat veel instellingen en bedrijven de noodzaak van preventie nog niet zo inzien, zoekt het kantoor de dialoog over trends en ontwikkelingen op het gebied van IT, technologie,big data en privacy.

Louwers voorziet een mooie toekomst voor nichekantoren zoals Louwers IP|Technology Advocaten: “Nichekantoren zijn perfect gepositioneerd voor de networked economy van nu en de toekomst:lean and mean, met een duidelijk profiel en strakke focus.”

Het interview verscheen op een mooi moment, namelijk het aantreden van Dimmes Doornhein als CTO bij Louwers IP|Technology Advocaten (zie eerder bericht).

De Stand van de Advocatuur & het Notariaat 2014 is te bestellen via Advocatie.nl (ISBN 9789012392617;klik hier voor rechtstreekse link).

 

publicatiedatum: maandag 24 maart 2014