Chief Technology Officer bij Louwers IP|Technology Advocaten: brede blik op technologie

Wetgever kan tempo ontwikkelingen niet eensbijbenen

“Je kunt pas claimen dat je technologie-advocaatbent, als je begrijpt wat er onder de motorkap gebeurt”, zegt Dimmes Doornhein, sinds kort CTO bij Louwers IP|TechnologyAdvocaten, nichekantoor dat voorop loopt in technologie eninnovatie. Met Doornhein aan boord kan het kantoor beter inspelen op technologische ontwikkelingen. “Wij willen strategisch gesprekspartner zijn als technologie en recht met elkaar verweven raken. Zo kunnen we problemen bij klanten voorkomen: juridische aspecten van technologie en innovatie brengen we in kaart en managen we.”

Partner Ernst-Jan Louwers: “Je hebt er een dagtaak aan bij te houden wat de ontwikkelingen zijn rond Big Data,wearables, drones, social media, Internet of Things, 3D printing en noem maar op. Je kunt er niet omheen als je vroegtijdig technologietrends wilt signaleren en meedenken over de ontwikkelingvan nieuwe producten en diensten. Ondertussen behoed je je klant voor juridische ongelukken.”

Time to market essentieel

Het kantoor beoordeelt juridische vraagstukken daarom niet als geïsoleerd incident, maar als onderdeel van de business. De advocaten werken, in samenspraak met Doornhein, op strategisch niveau als partner van hun klanten in de hele product-of service life cycle.

Time-to-market wordt steeds belangrijker; des te noodzakelijker is het verstoringen door juridische hindernissen te voorkomen. Louwers: “De ontwikkelingen gaan zo snel dat de wetgever het niet eens kanbijbenen.” 

Over Doornhein

Technologieondernemer Doornhein was CEO vanverschillende organisaties in telecom en media en heeft jarenlange ervaring als (president)commissaris en adviseur van diverse technologiebedrijven. Ook is hij internationaal actief op het gebied van M&A voor technologiebedrijven.

Een goed voorbeeld van Doornhein’s ervaring speelt rondom het actuele Big Data. Hij brengt zijn lange internationale ervaring als ondernemer, CEO en commissaris van technologiebedrijven mee. Zijn rol als president-commissaris bij het Indiaas-Singaporese bedrijf Aureus Analytics geeft Louwers nu direct toegang tot technologische kennis op het gebied van BigData. Dat levert antwoorden op vragen als bijvoorbeeld: hoe werkt het precies en wat zijn de privacyaspecten?

Een ander voorbeeld is innovatie, zoals 3D-printing:Met Doornhein bundelt Louwers haar juridische kennis me tondernemersinzicht en begrip van technologie. Dat speelt al vroeg in het hele ontwikkelingsproces een belangrijke rol. Dat voorkomt kostbare verstoringen en vertragingen door juridische incidenten enstelt budget en planning (’time to market’) veilig.

 

publicatiedatum: donderdag 20 maart 2014