Pieter de Laat adviseert en contracteert op het gebied van intellectueel eigendomsrecht recht, innovatie en IT recht. Hij beschikt over specifieke expertise op het gebied van auteursrecht, merkenrecht, handelsnaamrecht, e-commerce en juridische aspecten van ‘cloud computing’. Pieter heeft daarnaast ruime ervaring met het opstellen en beoordelen van diversen commerciële contracten. Pieter heeft bij Louwers Advocaten vier jaar als advocaat gewerkt. Vanaf 2017 heeft hij volledig toegelegd op het adviseren en contracteren en heeft hij zich laten uitschrijven van het advocatentableau van de Orde van Advocaten.

Functie

Jurist

Jurist sinds

2009 en advocaat van 2012 tot 2017.

Opleiding & werkervaring

  • Rechten aan de Universiteit van Nijmegen
  • Beroepsopleiding Advocatuur
  • Op 16 december 2015 werd Pieter gecertificeerd als PRINCE2® Practitioner. U kunt hier het certificaat inzien.

Projecten

  • Adviseren en procederen over inbreuk op o.a. speelgoed bouwblokjes, kermisattracties, technische vindingen, software en slogans.
  • Adviseren en contracteren over samenwerkingen, (technologie)licenties, de juridische inrichting van webshops en app’s, allocatie van IE rechten, algemene voorwaarden.

Lidmaatschappen & nevenactiviteiten

Pieter is lid van de Vereniging voor Auteursrecht (VvA), een wetenschappelijke vereniging voor de studie van het auteursrecht en aanverwante onderwerpen.

Expertise

Intellectueel eigendomsrecht en Internetrecht. Pieter heeft zich verder gespecialiseerd in het opstellen en beoordelen van (internationale) commerciële contracten.

Talen

Nederlands en Engels